Новини
16 Квітня 2021
738

JPMorgan направить $2,5 трильйони на боротьбу зі зміною клімату

Тим часом Apple запустила фонд на $200 мільйонів для інвестицій в проєкти з відновлення лісів

Американський банк JPMorgan Chase & Co. має намір найближчим десятиліттям виділити $2,5 трлн на підтримку ініціатив у сфері боротьби зі зміною клімату та забезпечення сталого розвитку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема близько $1 трлн буде направлено на проєкти, що стимулюють використання екологічно чистих джерел енергії, таких як вітер і сонце.

Також банк планує фінансувати транзакції, які сприяють соціально-економічному розвитку в країнах, що розвиваються, а також ініціативи, що сприяють економічній інтеграції населення на розвинених ринках, зокрема у сферах доступного житла та охорони здоров’я.

Тим часом корпорація Apple за підтримки некомерційної організації Conservation International і Goldman Sachs заснувала фонд на $200 млн для інвестицій в проєкти з відновлення лісів, йдеться у повідомленні компанії.

Apple має намір наблизитися до мети, яку вона поставила минулого року, — стати вуглецево-нейтральною протягом найближчих 10 років. Фонд ставить за мету сприяти видаленню з атмосфери не менше ніж 1 млн тонн вуглекислого газу щорічно. “Це число еквівалентно вуглецевому сліду більш ніж 200 тис. легкових автомобілів”, — зазначили у компанії.

І додали, що фонд діятиме згідно зі стандартами Конвенції ООН з клімату й Міжурядової групи експертів зі зміни клімату. При цьому особлива увага приділятиметься проєктам, спрямованим на збереження біорізноманіття лісів, а також розвиток раціонального й екологічного лісокористування зі збереженням природного балансу.

Нагадаємо, нещодавно IBM оприлюднила кліматичне зобов’язання на наступні 10 років — компанія прагне до нульових викидів парникових газів до 2030 року.

Про те, яким чином цифровізація може вплинути на зміну процесів у природі можна прочитати в матеріалі Investory News “Диджиталізація: Рятівниця чи вбивця клімату?”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram