Новини
12 Березня 2021
1 120

JPG-файл художника Beeple продали за $69 мільйонів як NFT-токен

Цифровий митець став одним із трьох найдорожчих сучасних художників світу

Аукціонний дім Christie’s продав роботу “Everydays: The First 5000 Days” художника Майка Вінкельмана, відомого як Beeple, за $69,3 млн у вигляді невзаємозамінного токена (NFT), повідомляється на сайті аукціонного дому. Це рекордна ціна за NFT.

На аукціон виставили JPG-файл — колаж з усіх зображень, які художник щодня публікував в інтернеті протягом п’яти тисяч днів починаючи з 2007 року.

Як повідомляє The New York Times, аукціон проходив протягом двох тижнів, торги почалися зі стартової ціни $100. В останні кілька секунд торгів надійшло безліч заявок, через що аукціон продовжили на дві хвилини.

Вартість роботи Beeple стала третьою за величиною аукціонною ціною за твір художника нашого часу — після Джеффа Кунса (“Кролик”, $91,1 млн) і Девіда Хокні (“Портрет художника (Басейн з двома фігурами)”, $90,3 млн).

Ціна цифрового твору Beeple перевершила вартість багатьох фізичних картин таких художників, як Ежен Делакруа, Марсель Дюшан і Франсиско Гойя, зазначає NYT.

“Everydays: The First 5000 Days” — перша робота у вигляді NFT, продана Christie’s за свою 255-річну історію. Під час торгів аукціонний дім вперше брав для оплати криптовалюту Ethereum.

Нагадаємо, канадська співачка Граймс заробила $5,8 млн менше ніж за 20 хв, продавши колекцію творів цифрового мистецтва під назвою “WarNymph”.

Як відомо, Christie’s у Лондоні продасть на торгах колекцію з 2,4 тис. фотографій на космічну тематику, серед яких — знімок, зроблений у липні 1969 р. Баззом Олдріном під час місії “Аполлон-1”. Фотографія вважається першим селфі, зробленим у космосі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram