Новини
29 Жовтня 2020
776

JP Morgan запустив власну криптовалюту

Завдяки JPM Coin банк економитиме 75% витрат на розрахунково-касові операції

Американський банк JP Morgan запустив власну криптовалюту – JPM Coin, яка вже цього тижня буде вперше залучена в комерційних транзакціях, повідомляє CNBC з посиланням на главу платіжного підрозділу банку.

“Запровадження власної криптовалюти дозволить банку економити 75% витрат на розрахунково-касові операції”, – йдеться у повідомленні. Додається, що першим користувачем JPM Coin стала велика технологічна компанія.

Крім того, у зв’язку з новими дослідженнями у сфері блокчейну та цифрових валют JPMorgan створив новий підрозділ Onyx, у якому залучено понад 100 співробітників.

Як заявив CEO Onyx Умар Фарук, банки можуть стягувати комісію в розмірі кількох центів з кожної транзакції для підтвердження даних на блокчейні.

“Це допоможе уникнути витрат на виправлення помилок і створити модель, в якій учасники мережі зможуть заробляти гроші. Крім усього іншого, великою перевагою буде оцифровка платіжних чеків”, – наголосив він.

І додав, що комерційний запуск проєкту буде здійснено протягом декількох місяців.

JPMorgan також має намір створити спеціалізовані платіжні канали для центральних банків, зацікавлених у розробці власних цифрових валют.

Видання зазначає, раніше Умар Фарук пояснив, що CoinsJPM не є грошима як такими. “Це цифрова валюта, що представляє долари США, які зберігаються на певних рахунках в JPMorgan Chase N.A. Монета JPM завжди має вартість, еквівалентну $1. Коли один клієнт відправляє гроші іншому через блокчейн, монети JPM переводяться й миттєво викуповуються на еквівалентну суму в доларах США, скорочуючи час розрахунку”, – пояснив він.

Нагадаємо, про те, що JPMorgan створює власну криптовалюту було оголошено ще у лютому минулого року. Тоді анонсувалося, що клієнти зможуть користуватися нею для миттєвих платежів.

Тим часом американський інвестиційний банк Goldman Sachs наприкінці травня заявив, що криптовалюта, в тому числі й біткоїни, не є повноцінними активами. Інвестори в США і по всьому світу тоді сприйняли це як оголошення “війни” популярному інструменту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram