Новини
7 Лютого 2020
1 166

Johnson & Johnson оштрафована на $750 мільйонів за азбест в дитячій присипці

Раніше позивачам була присуджена компенсація з боку компанії в розмірі $37,2 мільйона

Суд присяжних в штаті Нью-Джерсі зобов’язав компанію Johnson & Johnson виплатити додатково $750 млн групі позивачів як компенсацію за шкоду, що, можливо, була заподіяна в результаті використання дитячої присипки Baby Powder, повідомляє Bloomberg.

За даними агенції, раніше цим позивачам була присуджена компенсація з боку компанії в розмірі $37,2 млн.

Суддя, яка головувала на розгляді, дала зрозуміти, що може знизити згадану вище суму відшкодування збитку до $186,5 млн.

Johnson & Johnson 18 жовтня минулого року добровільно відкликала партію з 33 тис. упаковок з дитячою присипкою Baby Powder. Відгук був викликаний перевіркою Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США, яке виявило присутність на субмікродомішковому рівні (не більше 0,00002%) хризотилового азбесту в пробі, взятій з однієї пляшки, придбаної у онлайн-магазині.

Хризотиловий азбест має канцерогенні властивості та, як наполягають позивачі, може викликати онкологічні захворювання при тривалому використанні.

Компанія пізніше провела експертизу кількох десятків проб, узятих у відкликаній партії, і заявила про відсутність у них хризотилового азбесту.

Заснована в 1886 р. Johnson & Johnson є одним із найбільших у світі виробників косметичних та санітарно-гігієнічних товарів і медичного обладнання. У 2017 р. оборот компанії склав близько $76 млрд.

Як писали раніше Investory News, п’ять фармацевтичних компаній пропонують виплатити $22 млрд готівкою, а також надати ліки та послуги на суму $28 млрд для врегулювання судових позовів, в яких стверджується, що галузь спровокувала кризу опіоїдів в США. Виробник ліків Johnson & Johnson виплатить $4 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram