Новини
11 Березня 2020
977

Італієць став багатшим на $100 мільйонів на новині про тест на коронавірус

Акції компанії Густаво Денегрі DiaSorin злетіли на 18% до $135 за акцію на Міланській фондовій біржі

Італійський мільярдер Густаво Денегрі, глава біотехнологічної компанії DiaSorin, оголосив про завершення медичних досліджень нового та швидкого набору для тестування коронавірусу, повідомляє Forbes.

На цій новині акції DiaSorin злетіли на 18% до $135 за акцію на Міланській фондовій біржі, закрившись приблизно на 3% вище, ніж в попередній день. Денегрі, якому належить 45% акцій компанії, отримав майже $100 млн прибавки до свого статку розміром у $3,2 млрд.

Перевага тесту, розробленого італійською компанією, полягає у швидкості отримання результату: з 5-7 годин до однієї години буде потрібно для виявлення у пацієнта коронавірусної інфекції. У своєму прес-релізі DiaSorin заявила, що буде готова до використання тесту вже до кінця березня 2020 р. після отримання схвалення європейських регуляторів та управління по контролю за продуктами та ліками США.

Прес-реліз DiaSorin був опублікований в день, коли влада Італії оголосила карантин по всій території країни. З 10 березня на всій території Італії введено заборону на пересування між містами без значущих причин та на масові зібрання. До 3 квітня закриті всі навчальні заклади, музеї, театри, кінотеатри й установи культури. Скасовано всі спортивні та інші заходи, обмежено роботу торгових центрів і ресторанів.

83-річний Денегрі отримав більшу частину свого багатства шляхом частки в DiaSorin — компанії, створеної в 1968 р., яка проводить діагностичні тести на різні інфекційні захворювання, зокрема свинячий грип. Денегрі вдалося здійснити IPO компанії на Міланській фондовій біржі у 2007 р. Тепер в його фірмі працюють 2 тис. осіб, і вона управляє шістьма виробничими центрами на трьох континентах.

Як відомо, модельєр Джорджо Армані через поширення в Італії коронавірусу нового типу COVID-19 на тиждень закрив свої офіси в Мілані, а також фабрики в Ломбардії, Емілії-Романьї, Венето, Трентіно-Альто-Адідже і П’ємонті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram