Новини
15 Серпня 2020
928

Їсти економно: Відвідувачам ресторанів у Китаї встановлять ліміт на кількість страв

Таким чином у країні прагнуть скоротити кількість харчових відходів

Фото: STR/AFP

Голова КНР Сі Цзіньпін закликав міста розробити “творчі рішення” щодо скорочення харчових відходів. За словами політика, обсяг харчових відходів у країні “шокує та засмучує”. Сі Цзіньпін додав, що через зростання цін на фоні коронакризи кожне зерно рису стає “труднощами”, пише Vice.

Уханьска асоціація підприємств громадського харчування запропонувала ввести в ресторанах правило N-1. Наприклад, компанія з десяти осіб може замовити тільки дев’ять страв. Гості можуть замовити ще, але тільки якщо залишилися голодними після того, як з’їли дев’ять страв.

Організація попросила ресторани додати в меню половинні порції та віддавати гостям їжу, що залишилася в коробках із собою, щоб зменшити кількість харчових відходів. Міста Сяньнін та Сіньян підтримали ініціативу N-1.

У Чунціні з населенням понад 30 млн осіб уряд пообіцяв прислухатися до прохання голови КНР і стежити за тим, щоб споживачі їли “економно”. Харчові відходи все ще поширені в деяких ресторанах міста, оскільки гості замовляють більше, ніж можуть з’їсти, зазначає місцева газета.

За даними видання, за 2015 р., китайські перекусні викинули 18 млн тонн їжі. У 2013 р. в країні запустила кампанію Clean Your Plate, яка закликає китайців доїдати в ресторанах.

Як писали раніше Investory News, Китай підраховує збитки від сильної повені. Міністерство з надзвичайних ситуацій прогнозує прямі економічні збитки у $21 млрд. Якщо дощі не припиняться до кінця місяця, країна може втратити 11,2 млн тонн продовольства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram