Новини
26 Вересня 2022
505

Іспанія планує ввести візи для фрилансерів та дистанційних працівників

Пропозиція діє і на родину заявника

В Іспанії розглядають можливість запровадження віз для фрилансерів. Уряд пропонує надавати заявникам дозвіл на проживання на рік, який потім продовжується ще на п’ять років. Подружжя та діти заявника можуть переїжджати разом із ним, повідомляє Wion.

Така ініціатива допоможе залучити людей із країн, які не входять до Європейського Союзу. Закон ще не ухвалено, уряд опрацьовує його деталі.

Візу пропонуватимуть самозайнятим, які працюють віддалено або за наймом в іноземних компаніях. Одержувачі мають бути з країн, які не входять до європейської економічної зони. Для отримання документа слід надати трудовий договір або підтвердити факт віддаленої роботи.

Протягом перших чотирьох років пропонується знижка на сплату податку 10%. За попередніми даними, резидентів оподатковуватимуть 15% замість поточних 25%.

Наразі опрацьовується питання про ставку мінімального доходу, необхідну для отримання візи фрилансера. Відповідна практика використовується в інших країнах із візами для цифрових кочівників.

Як писали раніше Investory News, імовірність рецесії в ЄС оцінюється у 80%. Інфляція сягне піку в 9,6% в останні три місяці року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram