Герої
30 Квітня 2019
2 009

Ірина Папуша INside: Моя найрентабільніша інвестиція — донька

Засновниця і керівниця OTHER sweets — про смачний бізнес, власну мотивацію та улюблений шоколадний фондан

#1. Що є найголовнішим при відкритті власного бізнесу?

Головне мати бажання творити й створювати. Для мене це — головна рушійна сила в житті. Навіть коли приймаю людей на роботу, в першу чергу, звертаю увагу на бажання працювати, лише потім — на досвід, освіту та інше. Бажання формує мету і веде до неї. Певна річ, ще потрібне розуміння та бачення свого ідеального проекту, його складових та етапів, ринку, бізнес-моделі та процесів, але це все вторинне. А до головного я ще б віднесла любов до свого продукту та його споживача. Це велике почуття створює найкраще поєднання смаку, якості, краси, поваги та бажання дарувати щастя.

#2. Які три найбільші складності кондитерської справи?

Солодощі дарують щастя та докори сумління одночасно. Нам з дитинства вкладають в голову, що це некорисно. Тож, головні складності кондитерської справи для OTHER sweets саме в тому, щоб запропонувати споживачу не лише смачний, але й не шкідливий та привабливий продукт. Корисний тортик чи тістечко мають виготовлятися лише з натуральної сировини. Наприклад, таких як — вершкове масло, справжній шоколад, свіжі яйця та молочні продукти, а також мінімум цукру. І ні в якому разі не модифіковані жири та напівфабрикати, які наповнюються шаленою кількістю цукру, щоб приховати їх присмак. Щоб продукт був вишуканим за рецептурою та оформленням він виготовляється hand-made. Термін зберігання таких десертів короткий, собівартість висока. Нам необхідно ламати стереотипи та доводити споживачу, що дива бувають: можливо споживати смачні десерти, без руйнування печінки, без зайвої ваги, без трансжирів, які наш організм не може перетравити.

#3. Яке замовлення вразило чи запам’яталось найбільше?

Ми працюємо в ексклюзивній ніші, тому практично кожне замовлення є унікальним. Але зазвичай запам’ятовується щось найскладніше. Наприклад, одна дуже відома IT-компанія для своїх іноземних гостей замовила низькокалорійні веганські, безглютенові та без цукру тістечка. Тобто при 99% заперечень ми мали зробити надзвичайно смачний та екстраординарний продукт. Але, нам це вдалося і клієнт був задоволений.

#4. Чи бувають у солодощах недопустимі поєднання компонентів?

Дивлячись що називати недопустимим. Ми випустили лінійку десертів-закусок, що мають дуже нетрадиційні смаки та чудово товаришують з витриманим віскі, вишуканими винами, шампанським: паста с томатом і базиліком, норі-імбир, Том-ям, Дорблю, юзу, зелений чай Матча, чорний шоколад з перцем Чилі. Для когось це недопустимо, а гурман вважає такий продукт селективним та привабливим.

Зелений чай Матча

#5. Що найбільше полюбляє серед десертів український замовник?

Найбільший попит мають еклери, макарони, мусові та шоколадні тістечка. Українці надають перевагу таким смакам, як вишня, малина, лимон, смородина, чорниця і солона карамель.

#6. Особисто ваш улюблений фірмовий смаколик?

Найулюбленіший обрати складно, бо жоден десерт не виробляється, якщо особисто мені він не подобається. Але все ж таки серце починає тремтіти при думці про тістечко Ісфахан з білого шоколаду, рози та лічі, яке наші технологи розробили за прикладом відомого тістечка П’єра Ерме, але вдосконалили його дзеркальною глазур’ю. Також не можу встояти перед тістечками Адреналін, Дофамін та Серотонін, еклером “Клаудія” з розою та “Гейша” з юзу. А особлива любов — шоколадний фондан.

Тістечко Ісфахан

#7. Як ви налаштовуєтесь на робочий день? Три поради іншим.

По-перше, вставати як можна раніше. Влітку я щаслива прокидатися разом з сонячними промінцями, взимку — складніше . Ще в ліжку думками створюю цілі на день, розставляю пріоритети та налаштовуюсь. Але спершу дякую за новий день та нові можливості. Потім йога, енергетичні вправи та інколи медитація. А далі — звичайний жіночий ранок.

#8. Якою буде кондитерська галузь через 5 років?

Гадаю, ми будемо дуже схожі на Європу. На масс-маркеті дуже прості та недорогі кондитерські вироби тривалого зберігання, а в селективній ніші — високоякісний вишуканий дорогий hand-made.

#9. Ваша найрентабельніша інвестиція?

Моя донька.

#10. Ваші найулюбленіші книга та фільм?

Теодор Драйзер “Фінансист. Титан. Стоїк”. А фільм – “Коко Шанель” (реж. Анн Фонтен).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram