Новини
16 Червня 2020
1 050

IPO тижня: Royalty Pharma продала акції на $2,18 мільярда

Біофармацевтичні технології починають все більше цікавити інвесторів

Американська компанія з інвестицій в біофармацевтичні продукти Royalty Pharma збільшила обсяг первинної публічної пропозиції й продала акції у верхній частині ринкового діапазону на суму в $2,18 млрд, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що ця угода є останньою в низці успішних IPO у США за останні тижні й свідчить про те, що апетит інвесторів до нових акцій не слабшає у результаті нещодавніх коливань на ринку.

Так, компанія, встановивши минулого тижня ціновий діапазон цін для IPO від $25 до $28 за акцію, мала намір продати 70 млн акцій, але збільшила цю суму приблизно на 11% на фоні високого попиту. У результаті було продано 77,68 млн акцій по $28 за кожну. “IPO оцінює Royalty Pharma у $16,67 млрд”, – зазначає Reuters.

“Royalty Pharma затьмарює рекорд Warner Music Group, що залучила $1,93 млрд, ставши найбільшим лістингом у США цього року, й поступається тільки Zoetis Inc (виробнику ліків та щеплень для домашніх тварин та худоби) як найбільшому фармацевтичному IPO усіх часів”, – пише видання.

Своєю чергою Bloomberg зазначає, що, у порівнянні з технологічними IPO, цього року у пропозиціях домінували біомедичні компанії.

Royalty Pharma купує ліцензійні частки в біофармацевтичних препаратах і фінансує клінічні випробування. Вона співпрацює з університетами та лікарнями, фінансуючи їх інноваційні розробки та методи лікування. Компанія також інвестує в фармацевтичні та біофармацевтичні компанії, купуючи роялті як на вже наявні препарати, так і на препарати-кандидати.

По суті, Royalty Pharma – це структура прямих інвестицій у фармацевтичну промисловість. Компанія заснована в 1996 році в Нью-Йорку, нею керує Пабло Легоррета, виходець з компанії Pharmakon Advisors, яка фінансувала позики для біофармацевтичної галузі.

За перші три місяці 2020 року компанія показала зростання виторгу на 15% у річному численні до $500,9 млн, при цьому операційний прибуток за той же період знизився на 16% до $361,4 млн.

Видання зазначає, що інвесторами компанії є Adage Capital Management, General Atlantic і Nogra Group. Акції повинні почати торгуватися на Nasdaq під символом RPRX у вівторок, 16 червня. Серед провідних андеррайтерів IPO були JP Morgan, Morgan Stanley, BofA Securities, Goldman Sachs і Citigroup.

Про те, кому із фармацевтичних мільярдерів вдалося розбагатіти на пандемії COVID-19 можна прочитати в матеріалі Investory News “Заробити на “короні”: 10 мільярдерів, які збільшили свої статки на медичних препаратах і тестах“.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram