Новини
18 Листопада 2019
820

IPO Saudi Aramco може не стати найбільшим у світі

При залученні $24 мільярдів компанії не вдасться побити рекорд Alibaba у 2014 році

Державна нафтова компанія Saudi Aramco попередньо оцінена владою Саудівської Аравії на суму від $1,6 трлн до $1,71 трлн, при тому, що три роки тому наслідний принц Мухаммед ібн Салман аль Сауд говорив про оцінку в $2 трлн, повідомляє Bloomberg.

У результаті, компанія, продавши 1,5% акцій, має намір отримати від $24 млрд до $25,6 млрд. “Діапазон вартості однієї акції становитиме від 30 саудівських ріалів до 32 ріалів (приблизно від $8 до $8,5)”, – пише видання. І додає, що “у цьому випадку Saudi Aramco не поб’є рекорд, встановлений Alibaba у 2014 році. Тоді китайська компанія провела найбільше IPO у світі, у ході якого залучила $25 млрд”.

Остаточні дані щодо вартості акцій та оцінки компанії, Aramco опублікує 5 грудня. При цьому нафтовий гігант не повідомляє, коли оголосить дату проведення IPO.

Раніше Investory News писали, що на початку листопада найбільша нафтовидобувна компанія у світі Saudi Aramco отримала дозвіл на проведення первинного розміщення акцій від Управління по ринку капіталу Саудівської Аравії.

Тиждень по тому у компанії зазначили, що  у ході IPO запропонують до 0,5% капіталу компанії роздрібним інвесторам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram