Новини
26 Грудня 2022
389

iPhone 14 не буде адаптовано під російські мережі зв’язку

Компанія Apple не дозволила підтримку деяких функцій

російські оператори мобільного зв’язку не змогли домовитись з Apple про підтримку функцій VoLTE та VoWiFi на своїх мережах для телефонів лінійки iPhone 14, повідомляє видання “Коммерсант”.

Функції VoLTE та VoWiFi покращують якість зв’язку, і на дзвінки через VoLTE у великих містах рф припадає понад 60% голосового трафіку.

Також на iPhone 14 недоступна високоякісна передача голосу, а роздача інтернету з телефону потребує ручного налаштування.

Функції передачі голосу через мережу LTE (VoLTE) та дзвінки по Wi-Fi (VoWiFi), як повідомляють користувачі профільного форуму 4PDA, працюють на ввезених до росії телефонах iPhone 14 некоректно або зовсім не діють.

Причиною цього є відсутність можливості застосувати налаштування оператора через обмеження зі сторони Apple, пояснили у пресслужбі “Вимпелкому” (“Білайн”).

У оператора Tele2 додали, що VoLTE та VoWiFi вмикаються у мережі оператора після тестування з вендором, але з березня взаємодія за всіма проєктами з Apple призупинилася.

У МТС проінформували, що їм вдалося активувати технологію VoLTE для iPhone 14, “але немає впевненості, що вона стабільно працюватиме на всіх моделях, що ввозяться в країну”, активувати VoWiFi на цих телефонах взагалі не виходить.

Також обмеження роботи VoWiFi підтвердили й у “Мегафоні”. В операторі уточнили, що абоненти можуть дзвонити через Wi-Fi через додаток eMotion.

Видання зазначає, що VoLTE дозволяє користуватися інтернетом під час дзвінка та покращує його якість, а також знижує навантаження на мережі 3G та 2G. VoWiFi дозволяє використовувати мережу Wi-Fi для звичайних голосових дзвінків у зонах нестабільного підключення до мережі.

Раніше Investory News писали, як компанії-гіганти пережили 2022 рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram