Новини
12 Липня 2019
970

Інвестує у кадри: Amazon виділить $700 млн на перенавчання співробітників

Близько 100 тис. осіб зможуть скористатися такою можливістю до 2025 року

Компанія Amazon заявила, що планує інвестувати понад $700 млн у “підвищення кваліфікації” 100 тис. осіб, або кожного третього свого співробітника у США. Програма перепідготовки діятиме до 2025 року через корпоративні офіси компанії, технологічні та центри реалізації, роздрібні магазини та транспортні мережі й допоможе працівникам перейти на більш висококваліфіковані посади всередині компанії або за її межами. Про це повідомляється у блозі компанії.

Зазначається, що компанія інвестує в кілька своїх безкоштовних програм з підвищення кваліфікації, які стосуються вивчення штучного інтелекту, машинного навчання і хмарних рішень Amazon Web Services і розробки ПЗ.

Крім того Amazon планує орієнтуватися на такі робочі місця, як фахівець з картографування та аналізу даних, архітектор рішень і бізнес-аналітик, а також координатор логістики, менеджер з поліпшення процесів і фахівець з транспорту.

За даними компанії, протягом останніх п’яти років найбільш швидкозростаючими висококваліфікованими фахівцями у Amazon стали спеціалісти з картографування даних (ріст на 832%),  обробки даних (+ 505%), архітектори рішень – (+454%), інженери з безпеки (+229%) та бізнес-аналітики (+160%).

Крім ІТ-програм, компанія розвиватиме курси перепідготовки для співробітників, які вирішили змінити спеціалізацію (до 95% вартості оплачує Amazon), а також платну інтенсивну освітню програму Amazon Apprenticeship.

Як зазначив у інтерв’ю виданню Wired Ардін Вільямс, віце-президент Amazon з розвитку співробітників, мета компанії не в тому, щоб створити кар’єрні сходи від робітника до гендиректора. “Ми хочемо дати своїм співробітникам можливість розвивати власні навички”, – зазначив він.

Інвестиції у перепідготовку складатимуть близько $7 тис на одного працівника.

Загалом очікується, що штат співробітників Amazon у США цього року досягне 300 тис.осіб, а в усьому світі – 630 тисяч.

Нагадаємо, Amazon вирішила вдатися до нової тактики у роботі з працівниками складу, що на думку керівництва компанії, повинно полегшити життя співробітникам – компанія планує перетворити роботу у відеогру. В Amazon зазначають, що ігри призначені для того, аби зробити роботу менш виснажливою. А ще, аби сприяти ще більшій продуктивності, протиставляючи працівників один одному в віртуальному ігровому світі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram