Новини
9 Вересня 2019
788

Інвесторам повернуть $1,7 млрд, якщо блокчейн Telegram не запустять до 31 жовтня

Компанія відкрила доступ до тестової версії платформи TON

Команда Telegram виклала в загальний доступ тестову версію блокчейн-мережі TON. Якщо з травня доступ до розробки Павла Дурова був наданий обмеженій кількості компаній, то тепер протестувати частину функцій TON зможуть всі охочі, повідомляє The Bell.

“Ймовірно, цей тест – кінцева стадія перед остаточним запуском блокчейну Telegram. На це у команди розробників залишилося менш ніж два місяці: якщо платформа не буде запущена до 31 жовтня, Дурову доведеться повернути інвесторам вкладені $1,7 млрд”, – пише видання.

Зазначається, що стали доступними повні вихідні коди програмного забезпечення для реалізації тестової версії блокчейну, а також конфігураційні файли.

“З цим набором даних зовнішні розробники можуть створити власні “вузли” (ноди) й при наявності достатньої кількості тестових токенів – Gram – перевірити, як працює валідація транзакцій в блокчейні Дурових”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що крім технічної документації на сайті викладено керівництво по створенню “ноди” – вузла в тестовому блокчейні. “Крім того, там пояснюється, як перетворити цей вузол у валідатор, який засвідчує транзакції”, – пише видання.

Раніше компанія зазначала, що тестова версія TON з’явиться у відкритому доступі 1 вересня, проте цього не сталося. “Обсяг робіт виявився набагато більшим, ніж розробники планували, спочатку вони його недооцінили”, – пише The Bell, посилаючись на джерело, що знайоме з ходом роботи над проектом.

Нагадаємо, на початку серпня Павло Дуров оголосив, що планує в рамках свого проекту Telegram Open Network (TON), випускати на біржі блокчейн-платформи Blackmoon токени Gram, які користувачі зможуть зберігати й торгувати один з одним в парах з іншими криптовалютами та фіатними засобами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram