Новини
17 Жовтня 2019
921

Інвестиціям бути: Зеленський підписав закон щодо підтримки іноземних кіновиробників

А ще – закон, що ліквідує Нацкомфінпослуг

Президент України підписав закон щодо підтримки іноземних кіновиробників, який сприятиме залученню інвестицій та популяризації України, про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу президента.

“Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Закону “Про державну підтримку кінематографії в Україні” щодо надання державної субсидії для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених іноземним суб’єктом кінематографії при виробництві (створенні) фільму в Україні” №130-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 20 вересня 2019 року”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що закон має на меті сприяти залученню інвестицій та розвитку інфраструктури кіновиробництва в Україні.

“Передбачається надання державної субсидії для повернення іноземним кіновиробникам 25% витрат на фільмування на території України”, – повідомили в Офісі президента.

І додали, що іноземні кіновиробники можуть отримати повернення ще 5% витрат у тому випадку, якщо вони використовуватимуть для створення фільмів твори українських авторів чи сюжет про Україну, “зокрема тему збройної агресії проти нашої країни”.

Реалізація закону повинна сприяти просуванню позитивного іміджу України за кордоном, популяризувати українських авторів та їх твори у світі, а також сприяти співпраці та створенню спільних кінопроектів з провідними західними продюсерами.

Крім того, президент підписав закон, який ліквідує Нацкомфінпослуг, розподіляючи її повноваження між Національним банком України (НБУ) та Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), про це йдеться у повідомленні на сайті Верховної Ради.

“Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що законом передбачається ліквідація Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг та розподіл повноважень з регулювання фінансового ринку між НБУ та НКЦПФР.

У свою чергу в НБУ зазначили, що закон про “спліт” допоможе країні отримати більш ефективну, прозору та надійну фінансову систему, що відповідає міжнародним стандартам.

Так, з 1 липня 2020 року НБУ стане регулятором страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій.

НКЦПФР отримує повноваження щодо регулювання та нагляду в системі недержавного пенсійного фонду, регулювання та нагляду за роботою фінансово-кредитних механізмів й управління майном під час будівництва житла та операцій з нерухомістю.

Раніше Investory News писали, що на початку  вересня Верховна Рада України прийняла законопроект про “спліт”. А в кінці вересня ухвалила законопроект про захист прав споживачів фінансових послуг, який підтримали 309 народних депутатів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram