Новини
16 Жовтня 2019
875

Інвестиційна група Permira закриває новий фонд на $12 мільярдів

Інвестиції отримають технологічні компанії, підприємства фінансових послуг та охорони здоров’я

Британська інвестиційна група Permira закрила свій останній фонд на €11 млрд ($12,13 млрд) основного капіталу, пише Deal Street Asia.

Цей останній викупний фонд, сьомий в Permira, буде інвестувати в підприємства у сфері технологій, споживчих товарів, фінансових послуг, охорони здоров’я та промислових технологій.

Permira почала збирати кошти для цього фонду на початку 2019 р. і повідомила, що теперішні та нові інвестори взяли на себе зобов’язання.

Недавні інвестиції Permira включають придбання в серпні цього року компанії з розробки та виробництва лікарських препаратів Cambrex Corp (CBM.N) за $2,4 млрд, а також в минулому році придбання контрольного пакета акцій французької компанії з кібербезпеки Exclusive Group.

Німецька компанія-розробник програмного забезпечення TeamViewer (TMV.DE), яку Permira купила безпосередньо у 2014 р. за €870 млн ($1,1 млрд), в минулому місяці під час найбільшого в Європі первинного розміщення акцій зібрала €2,2 млрд ($ 2,43 млрд).

Серед інших помітних угод Permira — продаж Hugo Boss у 2012 р. та придбання Dr. Martens у 2013 р.

На початку цього року Permira закрила окремий фонд — фонд можливостей зростання в розмірі $1,7 млрд, призначений для інвестицій в міноритарні акції перспективних і типово технологічних підприємств.

Нагадаємо, розробник сервісу для відеоконференцій та віддаленого управління комп’ютерами TeamViewer вийшов на Франкфуртську фондову біржу, розмістивши акції під тікером TMV. Початкова ціна пропозиції — 26,25 €/акцію. Тож, оцінка компанії наразі складає €5,25 млрд.

Раніше Investory News писали про найгучніші IPO з початку 2019 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram