Новини
30 Серпня 2019
1 082

Інвестиційна група ICU продала бізнес в сонячній енергетиці

Антимонопольний комітет України дозволив VR Capital Group викупити частку компанії ще 4 липня

На фото: керуючий партнер інвестиційної групи ICU Макар Пасенюк

Американський інвестиційний фонд VR Capital Group викупив частку інвестгрупи ICU в Кам’янець-Подільській сонячній електростанції (СЕС) і ряді інших об’єктів, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Про це йдеться в повідомленні ICU.

“VR Capital Group, американський інвестиційний фонд, що спеціалізується на інвестиціях в ринки, що розвиваються, викупив частку в проектах альтернативної енергетики, побудованих спільно з групою ICU”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що угода містить об’єкти ВДЕ в трьох регіонах: сонячну електростанцію “Кам’янець-Подільська” (64 МВт) в Хмельницькій області, енергетичну компанію “Солар Капітал” (35 МВт) в Херсонській області та ряд невеликих станцій в Миколаївській області (загальною потужністю 127 МВт).

Угода була узгоджена рішенням Антимонопольного комітету (АМКУ) від 4 липня 2019 р.

Інвестгруппа ICU створена в червні 2006 р. В даний час управляє активами на суму понад $500 млн, в тому числі активами українських інвестиційних і пенсійних фондів на суму понад 3 млрд грн. До складу групи входять також торговець цінними паперами, який є лідером на ринку держоблігацій, і банк “Авангард”.

VR Capital Group була створена в 1999 р. екс-партнером “Ренесанс Капітал” Річардом Дітце (Richard Deitz). Компанія має офіси в Лондоні, Нью-Йорку та Москві, а також представлена ​​в Буенос-Айресі. З 2018 р. VR Capital Group стала партнером ICU в ряді проектів з будівництва об’єктів сонячної енергетики. Згідно з даними АМКУ, ICU і VR Capital реалізовували проекти на паритетних засадах.

Нагадаємо, венчурний портфель ICU складається з семи компаній, інвестиції в кожну склали від $200 тис до $1 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram