Новини
26 Серпня 2021
840

Інвестиції в економіку України залишилися на рівні 2020 року

Водночас найбільше зростання інвестицій зафіксовано у сфері охорони здоров’я

Капітальні інвестиції в економіку України за січень-липень 2021 року становлять 191,1 млрд грн, що на 4,2% більше проти аналогічного періоду минулого року, свідчать дані Державної служби статистики України (Держстат).

Згідно з інформацією статистичного відомства, найбільше зростання зафіксовано в “Охорона здоров’я та надання соціальної допомоги” (+147,4%), на транспорті та поштовій діяльності (+41,3%), в сільському господарстві (+19,3%).

Найбільше падіння зафіксовано у сфері “Мистецтво, спорт, розваги та відпочинок” (-37,8%). Інвестиції в освіту скоротилися на 30,2%, в держуправління — на 2,6%, в наукову діяльність  — на 1,4%.

Інвестиції в галузь “Фінансова та страхова діяльність” скоротилися на 32,0%, в галузь “Інформація та телекомунікації” — на 17,1%. Також скоротилися інвестиції в будівництві (-5,9%).

У промисловості інвестиції зросли на 0,9%, в торгівлі — на 1,0%.

Нагадаємо, інвестори подали 26 заявок на отримання державної підтримки інвестиційних проєктів на суму $1,7 млрд. Влітку бізнес-активність не така висока і багато інвесторів очікували ухвалення всіх підзаконних актів за законом про “інвестнянь”.

Як писали раніше Investory News, економіка України за 30 років незалежності серйозно відстала в розвитку від інших європейських країн за багатьма показниками.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram