Новини
27 Серпня 2019
1 054

Інвестфонд KKR став найбільшим акціонером Axel Springer

Фонд разом з іншими акціонерами планує вивести акції медіахолдингу з торгів, зробивши компанію приватною

Американський інвестфонд KKR купив 43,54% акцій німецького медіахолдингу Axel Springer і став найбільшим акціонером однієї з найбільших медіакорпорацій Європи, яка випускає зокрема газети Bild і Die Welt. Про угоду стало відомо на сайті компанії.

KKR заплатив за цю частку €2,9 млрд ($3,22 млрд). Весь концерн оцінюється в €6,8 млрд ($7,55 млрд), що становить 40%-ву премію в порівнянні з вартістю його акцій на початок червня, коли вперше було зроблено пропозицію щодо покупки.

42,6% акцій Axel Springer належить вдові засновника медіаконцерну Акселя Шпрингера Фріді Шпрінгер, ще 2,8% – багаторічному генеральному директору Axel Springer Маттіасу Допфнеру.

Консорціум KKR, Фріда Шпрінгер і Маттіас Допфнер збираються вивести акції Axel Springer з торгів і зробити компанію приватною до кінця нинішнього або початку наступного року.

Нагадаємо, телеканал Fashion TV виставлений на продаж. Його акціонери ведуть переговори з декількома потенційними покупцями з Азії та Європи, розраховуючи отримати оцінку активу понад $50 млн.

Американська телекомпанія CBS Corp і медіахолдинг Viacom оголосили про повторне злиття через майже 14 років після розділення. До складу новоствореної компанії увійдуть всі телеканали, які належали раніше телекомпанії CBS.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram