Новини
24 Березня 2021
764

Intel інвестує $20 мільярдів у виробництво мікросхем

За прогнозами компанії через п’ять років ливарний ринок коштуватиме $100 мільярдів

Американський виробник мікросхем Intel інвестує $20 млрд у два заводи з виробництва мікросхем в Аризоні. І відкриє філію Intel Foundry Services, що стане окремим бізнес-підрозділом компанії, де вироблятиме мікросхеми для інших компаній, повідомляє CNBC.

“Інтерес до послуг компанії з виробництва чіпів вже виявляли Amazon, Cisco, Google, IBM і Qualcomm”, — заявили у компанії.

Однак, як зазначає видання, у списку немає Apple, яка у своїй останній лінійці ноутбуків замінила чіпи Intel на власні, що спровокувало нещодавній раунд обговорення технічного майбутнього Intel.

У компанії вважають, що до 2025 року ливарний ринок може коштувати $100 млрд. І не погоджуються із заявою сенатора від Аризони, що інвестиції у виробництво чіпів пов’язані з держпідтримкою виробництва напівпровідників.

“Це стратегія Intel, крапка. Компанія не залежить від жодного цента державної підтримки або будь-яких інших інвестицій, щоб стати успішною”, — зазначив СЕО компанії Пет Гелсінджер.

Своєю чергою аналітик Moor Insights and Strategy Патрік Мурхед назвав рішення Intel щодо будівництва заводів з виробництва напівпровідників “першим серйозним кроком” компанії до створення справжнього ливарного виробництва.

Раніше Investory News писали, що хакерська атака змусила Intel опублікувати звітність раніше запланованого. Виторг за 2020 рік став рекордним показником за всю історію компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram