Новини
1 Лютого 2022
662

Інструкція: Що робити, якщо в “Дія” не підтягується сертифікат про бустерну дозу

У деяких випадках винні лікарі, які не правильно внесли дані до системи

В Україні від початку січня 2022 року можна отримати третю бустерну дозу вакцини від коронавірусу. На початку лютого 2022 року у державному додатку “Дія” з’явилася можливість формувати сертифікат про отримання бустера, однак це не завжди спрацьовує, повідомляє Ain.ua.

Що робити користувачам, які отримали третю дозу, але сертифікат про це у додатку не з’являється? Як зазначили у Міністерстві цифрової трансформації (Мінцифри), може бути дві причини, чому сертифікат про вакцинацію не підтягується до додатка:

• в електронній системі охорони здоров’я немає даних про вакцинацію;

• вони внесені із помилкою.

“Якщо ви зробили щеплення, зверніться до установи, в якій отримали медичну послугу. Лікар перевірить дані та внесе їх до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ). Після цього отримаєте сертифікат у “Дії”, — радять у Мінцифри.

Інший варіант, щоб не шукати лікаря самостійно: можна заповнити коротку форму на сайті Міністерства охорони здоров’я (МОЗ). Тоді контакт-центр міністерства сам знайде відповідного лікаря, щоб він перевірив дані. “Будьте готові, що цей процес може зайняти якийсь час”, — наголосили у міністерстві.

Чому виникає проблема із зображенням бустеру: командою Дії та МОЗ зафіксовано, що у деяких випадках “бустерну” дозу лікарі внесли як повторну вакцинацію — першу дозу з двох. Як наслідок, бустер не показується правильно.

У Мінцифри обіцяють, що знайшли системне рішення, яке буде впроваджене найближчим часом, а українці зможуть згенерувати сертифікат про бустерну дозу в “Дія”.

Варто звернути увагу — якщо інформація про бустер є в Helsi, це не означає, що вона з’явиться в “Дія”. Важливо, щоб інформація була саме в ЕСОЗ. Інформацію про бустер туди вносить лікар, який і проводив вакцинацію.

Нагадаємо, повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1 тис. грн у межах програми президента “єПідтримка” на придбання лікарських засобів.

За словами міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченко, українці найбільше витрачають кошти “єПідтримки” на кіно, книги й театри.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram