Новини
22 Вересня 2022
468

Індонезія вирішила регулювати крипторинок

Щонайменше 2/3 керівництва криптобірж мають бути громадянами країни

Представники міністерства торгівлі та агентства з регулювання торгівлі товарними ф’ючерсами на парламентських слуханнях у Джакарті у вівторок заявили, що принаймні дві третини директорів та уповноважених осіб на криптовалютних біржах мають бути індонезійцями, які проживають у країні, повідомляє ITC.

“Таким чином принаймні ми зможемо зупинити їх від втечі з країни, якщо виникнуть якісь проблеми”, — сказав виконувач обов’язків голови агентства Дідід Ноордіатмоко.

Про терміни набрання чинності закону поки не повідомили.

Уряд посилює закони для криптобірж, щоб влада Азії могла змусити засновників криптовалют співпрацювати зі слідством. Наприклад, До Квон, співзасновник екосистеми Terraform Labs, розпад, якою спровокував криптокрах на $60 млрд, втік із Сінгапуру. Південнокорейським прокурорам довелося звертатися за допомогою до Інтерполу для його арешту.

Генеральний директор та співзасновник Terraform Labs До Квон перебуває під слідством за фінансове шахрайство та ухилення від сплати податків після краху стейблкоїнів компанії TerraUSD та Luna.

Заступник міністра торгівлі Індонезії Джеррі Самбуага також детально розповів про інші заплановані зміни у сфері:

• Мінімальні вимоги до капіталу для криптовалютних бірж поступово подвоюватимуться до $6,7 млн відповідно до їх зростання.

• Біржам буде заборонено реінвестувати криптоактиви.

• Кошти користувачів повинні зберігатися на сторонніх банківських рахунках.

На початку вересня уряд Індонезії заявив про намір запустити державну криптовалютну біржу до кінця 2022 року, оскільки вбачає у розвитку сфери більшу перспективу. Початковий запуск узагалі був запланований на минулий рік, але його відклали.

“Це доказ того, що ми виявляємо обережність. Ми не хочемо поспішати, щоб нічого не проґавити. Нам потрібно вибрати організації, які будуть включені до біржі, перевірити їх. Також потрібний капітал та забезпечення деяких технічних речей”, — сказав заступник міністра торгівлі Індонезії Джеррі Самбуага.

Нагадаємо, Україна у трійці світових лідерів щодо використання криптоактивів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram