Новини
6 Лютого 2020
1 065

Індонезія може втратити $4 мільярди доходів від туризму

Щорічно Індонезію відвідує близько 2 мільйонів туристів з Китаю

Міністр туризму Вішнутама Кусубандіо заявив, що Індонезія може втратити $4 млрд доходів від туризму, якщо поїздки з Китаю будуть скасовані протягом року через вірусну епідемію, пише Reuters.

Як відомо, влада Індонезії з 5 лютого повністю зупинила пасажирське авіасполучення з Китаєм, а також перестала видавати громадянам КНР візи, зокрема після прибуття.

За даними Балійського управління по туризму, до кінця минулого місяця основний туристичний напрямок, острів відпочинку Балі, вже відвідало близько 10 тис. осіб.

“У минулому році у нас було два мільйони (китайських) відвідувачів із середніми витратами в розмірі $1,4 тис. за кожне прибуття. З огляду на негативну тенденцію, яка спостерігається у туристів з інших країн, втрати будуть ще значнішими. Ми втратимо $4 млрд”, — розповів Вішнутама Кусубандіо.

Міністр також повідомив, що він екстраполював цифри на весь рік, всупереч невизначеності, пов’язаної з вірусом, тому що кільікість замовлення на літній період, які до теперішнього часу вже почали з’являтися, була меншою, ніж зазвичай.

Раніше Investory News писали, що падіння інтересу мандрівників до пакетних турів, зайва диверсифікація бізнесу та інші чинники стали причиною банкрутства найстарішого у світі туроператора Thomas Cook.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram