Новини
7 Липня 2020
796

Індія вперше за 18 років досягла профіциту в торгівлі

У червні позитивне сальдо становило близько $786 мільйонів

Індія вперше за 18 років досягла позитивного сальдо в торгівлі, яке становило у червні близько $786 млн (останній раз позитивні показники спостерігалися у січні 2002 року, тоді профіцит становив $10 млн), повідомляє ТАСС з посиланням на індійське міністерство торгівлі.

У повідомленні зазначається, що за оцінками відомства, до профіциту в червні призвело уповільнення  темпів скорочення експорту на 12%, тоді як рівень імпорту минулого місяця знизився на 49%. “У результаті обсяг індійського імпорту становив у червні $21,1 млрд, а експорту – $21,9 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що темпи скорочення експорту сповільнилися у зв’язку з поверненням галузей індійської промисловості до нормальної діяльності після поетапного скасування в країні обмежень за пандемії коронавірусу. “Це дозволило збільшити експорт низки товарів, зокрема залізної руди та продуктів харчування”, – зазначили у відомстві.

До речі, у червні Індія продовжувала скорочувати імпорт транспортного обладнання, хімікатів, сталі, побутової електроніки, бавовни, тканин і дорогоцінних металів. А от імпорт нафти було скорочено на 55%, у порівнянні з травнем.

Тим часом Україна у травні скоротила імпорт на понад 35%. Обсяг експорту товарів також істотно скоротився – до $3,1 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram