Новини
14 Травня 2019
876

Індійський розробник штучного інтелекту Locus залучив $22 млн

Кошти компанія планує вкласти у експансію до Азії та Америки

Індійський стартап Locus, який використовує штучний інтелект, щоб допомогти компаніям планувати свою логістику, залучив $22 млн в рамках фінансування серії B для розширення діяльності на міжнародних ринках, повідомляє TechCrunch.

Коло фінансування стартапу очолювали Falcon Edge Capital і Tiger Global. Існуючі інвестори Exfinity Venture Partners і Blume Ventures також взяли участь у раунді.

“На сьогоднішні стартап залучив $29 млн”, – прокоментував TechCrunch співзасновник і генеральний директор Locus Нішіт Растогі (Nishith Rastogi).

Locus працює з компаніями, які зі сфери FMCG, логістики та електронної комерції. Серед його клієнтів –  Tata Group, Myntra, BigBasket, Lenskart і Bluedart. Стартап допомагає клієнтам автоматизувати їх логістичне навантаження (планування, організація, транспортування і відстеження запасів, а також пошук найкращого шляху до місця призначення), яке традиційно вимагали людської праці.

Растогі також розповів, що він буде використовувати новий капітал для розробки продуктів і розширення Locus на ринках Південно-Східної Азії і Північної Америки. Половина зі 110 співробітників компанії знаходиться за межами Індії.

“Стартап останній квартал вивчав ці міжнародні ринки, і знайшов кілька провідних клієнтів для розширення бізнесу. Locus вже має операційний прибуток, і будь-який додатковий капітал піде на розширення бізнесу”, – розповів Нішіт Растогі.

Як пише видання, ринок логістики в Індії досить проблематичний. В останні роки для вирішення цих проблем з’являється все більше стартапів, в тому числі BlackBuck, який минулого тижня залучив $150 млн.

Нагадаємо, китайський розробник штучного інтелекту Megvii, відомий як Face ++, заявив 8 травня, що в останньому раунді фінансування зібрав $750 млн. Оцінка компанії перевищила $4 млрд.

На початку квітня логістична компанія DSV A/S придбалає конкурента Panalpina за $4,6 млрд. Така угода створить одну з найбільших у світі компаній з логістики та експедирування вантажів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram