Новини
12 Червня 2020
993

Індекси США обвалилися, показавши найгірші результати з середини березня

Усе через можливу другу хвилю коронавірусу та несприятливі прогнози ФРС для економіки США

Інвестори знову занепокоєні новинами про можливу другу хвилю коронавірусу, а також прогнозами Федеральної резервної системи (ФРС) щодо ВВП США. У результаті основні американські фондові індекси різко знизилися.

Так, індекс Dow Jones Industrial Average упав на 6,9% (-1861,82 п. до позначки в 25128,17). Індекс S&P 500 просів на 188,04 п. (5,89%), досягши позначки в 3002,10, а індекс NASDAQ знизився на 5,27%, опустившись на 527,62 п. до 9492,73.

Як зазначає CNN, усі три індекси показали найгірші результати з 16 березня. “Тоді різке падіння було обумовлено побоюваннями з приводу того, як пандемія вплине на економіку”, – пише видання.

І додає, що наразі різке падіння індексів відбулося на фоні зростання числа випадків зараження та смертей від коронавірусу COVID-19 в США. “Друга хвиля інфекції може змусити багато підприємств закритися знову відразу після їх відкриття”, – пише CNN.

Як зазначив міністр фінансів США Стівен Мнучін, закривати економіку знову не можна. “Я вважаю, що ми зрозуміли, що закриття економіки завдає ще більшої шкоди – не тільки в економічний, але й в інших сферах”, – заявив він. І нагадав, що протягом наступного місяця в економіку буде закачано понад $1 трлн.

Напередодні, 10 червня, ФРС вперше з грудня минулого року опублікувала прогноз для економіки США. Регулятор очікує падіння ВВП країни на 6,5% у поточному році. “Згідно з оновленим прогнозом, американська економіка виросте на 5% наступного року та на 3,5% у 2022-му”, – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою глава ФРС Джером Пауелл заявив, що падіння ВВП США в другому кварталі 2020 року, ймовірно, виявиться рекордним в історії країни.

Раніше Investory News писали, що за підсумками торгів 1 квітня американські фондові індекси втратили приблизно по 4%. При цьому індикатори Dow Jones і S&P 500 продемонстрували найгірший початок кварталу в історії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram