Новини
23 Березня 2020
2 318

Індекс щастя: Україна піднялась на 10 рядків у рейтингу World Happiness Report 2020

Фінляндія третій рік поспіль — найщасливіша країна світу

У новому рейтингу індекса щастя World Happiness Report 2020 Україна піднялася на 10 сходинок і посіла 123 місце, свідчать дані звіту.

Минулого року Україна займала 133 місце зі 156 країн, а в цьому році — 123 зі 153. Вона розташувалася між Намібією та Ліберією.

Фінляндія знову очолила рейтинг найщасливіших країн світу World Happiness Report 2020. Третій рік країна залишається на першому місці. До десятки лідерів також увійшли Данія, Швейцарія, Ісландія, Норвегія, Нідерланди, Швеція, Нова Зеландія, Австрія і Люксембург.

США розташувалися на 18-му місці, Німеччина — на 17-му, а Велика Британія та Франція поcіли 13-у і 23-й місця відповідно.

Найбільш нещасливими країнами, на думку ООН, стали Афганістан (останній рядок рейтингу), Південний Судан, Зімбабве, Руанда, Центральноафриканська Республіка, Танзанія, Ботсвана, Ємен, Малаві та Індія.

Доповідь World Happiness Report щорічно складає підрозділ ООН з пошуку рішень стабільного розвитку. У ньому оцінюються 156 країн і враховуються такі показники, як очікувана тривалість життя, соціальна підтримка, корупція та інші. Вперше всесвітня доповідь про щастя ООН була опублдікована у 2012 р.

Як відомо, два стартапи з українським корінням потрапили в рейтинг найкращих стартапів-роботодавців США America’s Best Startups Employers-2020 по версії Forbes. Всього у рейтингу 500 стартапів, які відібрали серед 2,5 тис. претендентів.

Нагадаємо, редакція Investory News разом із читачами обрали найкращих ділових пані України. Зі списком переможниць можна ознайомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram