Новини
8 Грудня 2020
946

Індекс Nasdaq вперше перевищив 12,5 тисяч пунктів

Оновлення максимумів відбулося завдяки подорожчанню акцій технологічних ITгігантів

У понеділок, 7 грудня, під час торгової сесії біржовий індекс технологічних компаній Nasdaq оновив історичний максимум, вперше подолавши позначку в 12500 пунктів, повідомляє Reuters.

З початку року індекс додав близько 40%. “Наразі зростання відбулося внаслідок подорожчання акцій технологічних компаній Apple, Facebook і Microsoft”, — наголошує агенція.

Водночас станом на вечір індекс Dow Jones Industrial Average знизився на 0,6%, до 30 048 пунктів, а індекс S&P 500, який включає 500 найбільших компаній ринку США, — на 0,2%, до 3692,9 п.

У понеділок влада Каліфорнії змусила велику частину штату закрити магазини та залишитися вдома, після повідомлення про рекордні 30 тис. нових випадків коронавірусу днем раніше.

“Це компанії, які можуть досягти успіху, навіть якщо економіка знову вийде з ладу. Це більше нагадує початок 2020 року, і я думаю, що ситуація дає інвесторам можливість зазирнути у майбутнє та спробувати знайти інвестиції, які працюватимуть у 2021 році”, — зазначив стратег з акцій MAI Capital Management в Огайо Крістофер Грізанті.

Загалом, ринок зростає на очікуваннях нового пакета стимулювання економіки США обсягом близько $900 млрд і поліпшення економічних перспектив у зв’язку з успіхами в розробці вакцин проти COVID-19.

“Повідомлення про те, що демократи в конгресі США пом’якшили свою позицію щодо антикризової програми стали новим поштовхом до зростання на фондових ринках”, — пояснюють експерти BCS Global Markets.

За підсумками п’яти тижнів безперервного зростання ринкові індекси міцно закріпилися на рівнях вище тих, що були до початку пандемії. Таким чином, інвестори вже заклали в ціни завершення пандемії та подальше відновлення світової економіки.

Нагадаємо, наприкінці листопада, індекс Dow Jones перевищив 30 тис. пунктів, збільшившись на 11,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram