Новини
23 Липня 2020
901

Ілон Маск заробив на нову премію у $2,1 мільярда від Tesla

Компанія чотири квартали поспіль закінчує з прибутком

Капіталізація виробника електромобілів Tesla протягом шести місяців перевищувала $150 млрд, попри нещодавнє падіння акцій в ціні. Наразі вартість акцій становить $350,02 за штуку,  а це означає, що Ілон Маск повинен отримати 1,69 млн опціонів на акції, прибуток від продажу яких складе $2,1 млрд, повідомляє Bloomberg. І додає, що рада директорів угоду ще не схвалила.

Першу премію рада директорів виплатила підприємцю у травні: вона склала $775 млн. На той час середня ринкова вартість Tesla зберігалася на рівні $100 млрд протягом пів року.

З того часу акції компанії зросли більш ніж удвічі, й тепер Tesla коштує набагато більше, ніж Toyota Motor, Volkswagen і Hyundai Motor разом узяті. У вівторок, 21 липня, акції компанії на нью-йоркській біржі знизилися на 4,5%, до $1568,36.

Компенсаційний пакет Маска у Tesla включає 12 траншів, загальна вартість яких може скласти $55 млрд у залежності від капіталізації компанії.

“Якщо підприємець зможе виростити бізнес до вартості у $650 млрд, то отримає 20,3 млн нових акцій”, – зазначає видання.

До речі, аби Маску отримати третю премію необхідно, щоб середня ринкова вартість Tesla протягом шести місяців перевищила $200 млрд.

Що стосується фінансових показників компанії, то  за II квартал 2020 року, дохід склав $6 млрд, з них $5,18 млрд приніс автомобільний підрозділ, повідомляє CNBC.

“Чистий прибуток за II квартал – $104 млн. Tesla завершує з чистим прибутком четвертий квартал поспіль, що задовольняє вимоги біржового майданчика S&P 500, де компанія планує незабаром розмістити свої акції, які наразі торгуються на NASDAQ”, – зазначає видання.

І додає, що після публікації квартального звіту, Ілон Маск оголосив про початок будівництва нового заводу в районі Остіна (штат Техас).

“На новому заводі вироблятимуться авто моделей Cybertruck, Semi, Model 3 і Model Y для американського ринку. Старий завод у Фрімонті (Каліфорнія) сконцентрується на виробництві електрокарів для міжнародного ринку”, – йдеться у повідомленні.

Крім того Tesla підтвердила, що до кінця 2020 року представить батарею нового типу для електрокарів, нові моделі Cybertruck і Tesla Semi, і технології п’ятого рівня для безпілотних авто.

При цьому, як зазначає CNBC, інвестиції Tesla у власні дослідження та розробки скоротилися у другому кварталі до $279 млн, у порівнянні з $324 млн, що були інвестовані у другому кварталі 2019 року.

Нагадаємо, нещодавно Ілон Маск вперше потрапив до п’ятірки найбагатших людей світу зі статком понад $74 мільярдів – усе завдяки здорожчанню акцій Telsa, які він разом з аналітиками називали “переоціненими”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram