Новини
16 Березня 2021
912

Ілон Маск записав техно-трек про NFT для продажу його як токен

Лише за один твіт про це вже пропонують $1,12 мільйона 

Глава Tesla і SpaceX Ілон Маск розмістив у своєму акаунті в Twitter техно-трек про невзаємозамінні токени (NFT) і заявив, що “продає цю пісню про NFT у вигляді NFT”. Твіт супроводжується приблизно двохвилинним відео з безліччю відсилань і мемів про криптовалюту.

Один із куплетів пісні звучить так: “NFT/For your vanity (Для вашого марнославства)/Computers never sleep (Комп’ютери ніколи не сплять)/It’s verified (Перевірено)/It’s guaranteed (Гарантовано)/NFT”.

Трек супроводжується відео з обертовим у космосі “Трофеєм марнославства” з безліччю відсилань до криптовалюти й мемів про них. На вершині трофея зображений Місяць — відсилання до поширеного криптомему про те, що “курс біткоїна летить на Місяць” (росте дуже швидко).

На трофеї можна помітити абревіатуру “HODL”, ще один популярний термін у криптотоваристві. За однією з версій, “HODL” походить від англійського “hold” (тримати). Вперше слово з’явилося як помилка в пості користувача GameKyuubi на Bitcointalk у 2013 році. HODL означає повідомлення про те, що не треба в жаху продавати всі свої криптоактиви кожен раз, коли курс починає падати.

Також слово є частиною конструкції “BUY AND HODL”, яка описує інвестиційну стратегію, що зводиться до збереження криптоактивів, всупереч ринковій пертурбації.

Крім цього, у відео є кілька золотих фігурок собак, які можуть бути відсиланням до криптовалюти Dogecoin, яку Маск неодноразово просував у своєму акаунті в Twitter.

Підприємець поки не розмістив лот на ні на одному майданчику для продажу NFT, тому поки неясно, наскільки серйозно він ставиться до продажу. Також невідомо, чи написав Маск пісню сам.

Примітно, що за твіт Ілона Маска про NFT вже пропонують 625 ETH, що відповідає $1,12 млн за поточним курсом. І пропозицію зробила та сама людина, яка раніше висловила готовність заплатити $2,5 млн за перший твіт глави Twitter Джека Дорсі як NFT (аукціон триватиме до 21 березня).

На початку 2021 року мільярдер виклав на Soundcloud свій трек “Do not Doubt Ur Vibe”, для якого він також записав вокал, пізніше пісня увійшла в найкращі 10 треків платформи, пише Business Insider.

Через стрімко зростаючу популярність NFT вже називають головним трендом 2021 року. Основною сферою використання NFT стала ігрова індустрія і цифрове мистецтво.

Минулого тижня аукціонний будинок Christie’s продав роботу “Everyday’s: The First 5000 Days” художника Майка Вінкельмана, відомого як Beeple, у вигляді NFT за рекордні $69 млн.

Нагадаємо, на початку березня подруга Маска, канадська співачка Граймс заробила $5,8 млн менше ніж за 20 хв, продавши колекцію творів цифрового мистецтва під назвою “WarNymph” у вигляді NFT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram