Новини
29 Листопада 2021
643

Ілон Маск закликає відмовитися від Binance та інших криптовалютних платформ

Торгівля “криптою” має як переваги, так і недоліки з погляду безпеки та надійності

Маск заявив, що доти, доки ключі від гаманця не знаходяться у розпорядженні користувача, він не повинен розглядати свої активи як “свої”. Засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск (Elon Musk) не підтримує централізовані платформи торгівлі криптовалютою, пише Futurism. Він пропонує, щоб власники криптовалюти зберігали свої “ключі” та не залежали від таких бірж, як Coinbase або Binance.

“Існує два типи торгівлі криптовалютою: централізований та децентралізований. Обидва мають переваги та недоліки з погляду безпеки та надійності”, — зазначає Маск.

На відміну від централізованих бірж, децентралізовані біржі не мають зручний інтерфейс і досить складні у використанні. Це також пов’язано з тим, що у разі децентралізованих обмінів користувачі повинні щоразу спочатку увійти до своїх криптогаманців, що просто незручно для багатьох.

Хоча більшість транзакцій відбувається на централізованих біржах криптовалют, децентралізовані біржі є найкращими з погляду запобігання маніпулювання ринком та зниження ризику злому.

Коли користувачі купують криптовалюту через такі платформи, як Binance або Coinbase, вони не мають ключів. У них також немає віртуального гаманця із ключами. Ці платформи забезпечують зберігання та захист ключів в обмін на зручне робоче середовище.

При цьому Ілон Маск підтримує ідею відмови від подібних платформ, якими зараз користуються мільйони власників криптовалюти.

Нагадаємо, Ілон Маск продав ще один пакет акцій виробника електромобілів на суму $1,05 млрд. Він продає великі пакети акцій своєї компанії третій тиждень поспіль і з урахуванням останніх продажів позбувся загалом 9,2 млн акцій Tesla, заробивши близько $9,9 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram