Новини
24 Листопада 2021
548

Ілон Маск продав акції Tesla ще на $1 мільярд

За останні три тижні він реалізував цінні папери власної компанії майже на $10 мільярдів

Генеральний директор Tesla Ілон Маск продав ще один пакет акцій виробника електромобілів на суму $1,05 млрд, пише Reuters. Маск продає великі пакети акцій своєї компанії третій тиждень поспіль. З урахуванням останніх продажів він позбувся загалом 9,2 млн акцій Tesla, заробивши близько $9,9 млрд.

6 листопада Ілон Маск провів опитування у своєму акаунті в соцмережі Twitter про те, чи варто йому продати 10% акцій Tesla, які йому належать. Він пояснив це необхідністю виплати податків і повідомив, що продасть папери, якщо користувачі соціальної мережі схвалять такі дії. Більшість учасників опитування виступили за продаж акцій. Перший пакет акцій Маск продав 8 листопада. Після опитування у Twitter вартість акцій Tesla за тиждень впала на 15%, що стало найбільшим тижневим падінням паперів компанії з березня 2020 року.

Щоб виконати обіцянку про продаж 10% своїх акцій Tesla, Маску потрібно буде продати загалом близько 17 млн ​​акцій, або близько 1,7% випущених паперів Tesla. Таким чином, він уже позбувся більш ніж половини запланованого для продажу пакета (залишилося близько 7,8 млн паперів).

Всупереч розпродажу, що продовжується Маском, акції Tesla за останній тиждень додали 4% — до $1109 за папір. Усього з початку року капіталізація виробника електрокарів зросла на 52%, а за останні 12 місяців — удвічі до $1,1 трлн станом на 23 листопада.

Гендиректор Tesla Ілон Маск — найбагатша людина у світі, її статки перевищують $300 млрд згідно з індексом мільярдерів Bloomberg. Він не отримує зарплату готівкою чи бонуси від компанії, а основу його статку становлять акції Tesla. На фоні зростання вартості акцій виробника електрокарів Маск цього року збільшив свій капітал на $133,9 млрд. Це найбільший приріст, якщо порівняти з іншими учасниками рейтингу мільярдерів Bloomberg.

Тим часом Investory News дізналися, чому серед п’яти засновників Tesla, лише двоє розбагатіли. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram