Новини
20 Лютого 2020
734

Ілон Маск придбав пакет акцій Tesla на $10 мільйонів

Тепер бізнесмен контролює 18,5% акціонерного капіталу компанії та є її найбільшим акціонером

Засновник і гендиректор Tesla Ілон Маск придбав пакет акцій виробника електромобілів на $10 млн, повідомляє Bloomberg,  посилаючись на повідомлення Маска, подане до федеральної Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC).

“Маск придбав на фондовому ринку 13037 акцій Tesla вартістю у середньому по $767 за штуку. Тепер бізнесмен контролює 18,5% акціонерного капіталу компанії та є її найбільшим акціонером”, – пише видання.

У четвер, 20 лютого, котирування Tesla на біржі Nasdaq зросли до $917,42 за акцію – на 6,88%, у порівнянні з попереднім днем.

Додається, що цінні папери Tesla почали дорожчати після публікації успішних фінансових показників за III кв 2019 року, зростання підкріпилося даними за IV кв і за 2019 рік у цілому.

Нагадаємо, на початку лютого ринкова капіталізація Tesla перевищила $140 млрд, зробивши компанію другим за вартістю виробником автомобілів.

Крім того, нещодавно Tesla  оголосила, що планує залучити $2 млрд шляхом додаткового випуску акцій. Так, виробник електрокарів запропонує акції на суму $2,65 млн, передбачувана ціна розміщення – $767,29.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram