Новини
27 Січня 2021
1 013

IKEA купила ліс в США площею 4,5 тисяч гектар

Стратегія компанії спрямована на досягнення “позитивного впливу на клімат”

Материнська компанія IKEA, Ingka Group придбала понад 4,5 тис. га лісів в Джорджії, США, в яких активно йде вирубка, повідомляє Fast Company.

Голландська компанія прагне скоротити викиди парникових газів у процесі виготовлення товарів. Це реалізується шляхом використання відновлюваних джерел енергії, переходу на електромобілі, переосмислення матеріалів і впровадження нових бізнес-моделей, таких як повернення старих меблів та їх ремонт для перепродажу.

IKEA також намагається зберегти ліс, який допомагає зменшити вміст вуглекислого газу в повітрі.

Група купує “робочі” ліси, тобто такі, де вирубують ліс, та встановлює обмеження на користування землею. Таким чином ліс залишається збереженим, відновлюються місцеві види тварин. В цьому випадку ліс біля басейну річки Альтамаха в Джорджії є місцем існування черепахи-ховраха, яка є пріоритетним видом для збереження. Також територія стає доступною для прогулянок, чого не буває в “робочих” лісах.

Зараз компанії належить понад 40,469 тис. га лісів у США, над якими вона працює, раціонально управляючи ними в межах своїх кліматичних цілей.

Нагадаємо, McDonald’s Arcos Dorados випустила тисячі таць з перероблених харчових відходів і пластика. Унікальний матеріал, з якого роблять ці таці, називається UBQ.

А от PepsiCo і Beyond Meat створили нову компанію The PLANeT Partnership, основна мета якої — виробництво корисних харчових продуктів на рослинній основі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram