Новини
13 Січня 2021
676

Ігор Петрашко: На ЄС припадає понад 40% від обсягів української зовнішньої торгівлі

З наступного року будуть відсутні обмеження на торгівлю промисловими товарами з країнами ЄС

На країни Європейського Союзу припадає 40,7% від загального обсягу української зовнішньої торгівлі товарами, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“Фактично з 2022 року вже буде відсутність обмеження на торгівлю промисловими товарами з ЄС. Що означає — ні мит, ні квот”, — зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Він також додав, що в жовтні 2020 року було розпочато активну роботу щодо “промислового безвізу”, яка не велась ще з 2000-х років.

“Ми можемо стати майданчиком для виробництв. Чому у нас проблема, що не використовують майданчик зараз? А тому, що будь-яка продукція, вироблена у нас, якщо поставляється як складова частина для виробника в Німеччині або у Франції, вимагає додаткової сертифікації”, — пояснив міністр.

За його словами, з “промисловим безвізом” українські виробники та експортери зможуть маркувати свою продукцію європейським знаком відповідності (СЕ) і вільно продавати її на ринку ЄС без додаткової сертифікації.

Нагадаємо, протягом січня-листопада 2020 року обсяг зовнішньої торгівлі товарами склав $92,723 млрд, що на 7% менше, ніж за аналогічний період минулого року ($100,193 млрд).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram