Новини
15 Грудня 2020
1 292

Ігор Мазепа купує торгові центри “Амстор” за 456 мільйонів гривень

Дана структура була визнана банкрутом постановою Господарського суду Дніпропетровської області

14 грудня в системі Прозорро.Продажі відбувся аукціон з продажу декількох торгових центрів, земельних ділянок, торгового обладнання мережі “Амстор” у Запоріжжі, Маріуполі, Мелітополі, Краматорську, Кременчуку, Бердянську та Одесі, повідомляє Finbalance.

Переможцем аукціону з пропозицією 456 млн грн стало ТОВ “Мадера Девелопмент” (кінцевий бенефіціар — засновник і глава інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа). Стартова ціна на лот була 283,5 млн грн.

Продаж відповідних об’єктів нерухомості відбувся у рамках ліквідації ТОВ “Амстор”. Ця структура була визнана банкрутом постановою Господарського суду Дніпропетровської області від 23 липня 2019 р.

Раніше Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом “Торговий дім “Амстор” Вадима Новинського і відкрив ліквідаційну процедуру.

“Смарт-холдинг” Новинського позиціонував свою “Амстор Рітейл Груп” як компанію з управління комерційною нерухомістю, яка виступає оператором 14 торгових центрів (ТЦ), що функціонують у восьми містах центральної та східної України.

Новинський зайшов в “Амстор” у 2009 р. на фоні перевантаженості мережі боргами.

В на початку 2015 р. між “Смарт-Холдингом” і одним з міноритаріїв “Амстора” В. Вагоровським (керував мережею, контролюючи близько 15% акцій) відбувся корпоративний конфлікт. Сторони звинувачували одна одну в рейдерстві та інших злочинах.

У квітні 2015 р. в “Смарт-холдингу” зазначали, що борг мережі “Амстор” перед банками в той час становив близько $160 млн, перед постачальниками — близько 300-350 млн грн.

При цьому ЗМІ писали, що Ігор Мазепа може купувати активи мережі “Амстор” в інтересах Вадима Новинського (як зазначалося, раніше ТОВ “Мадера Девелопмент” вже придбало торговий центр “Амстора” в Маріуполі, а також трансформаторну підстанцію в Запоріжжі й три земельні ділянки в Полтаві, Одесі та Маріуполі).

Раніше Investory News писали про думку Ігоря Мазепи щодо майбутнього українського бізнесу: залучення інвестицій, реальні реформи та приватизація держактивів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram