Новини
23 Квітня 2020
1 066

ICAO: Збиток авіаперевізників за січень-вересень може сягнути $253 мільярдів

Найбільше постраждають перевізники в Європі та Азійсько-Тихоокеанському регіоні

Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) вважає, що до вересня кількість пасажирів на міжнародних авіарейсах може знизитися на 1,2 млрд. А втрати авіакомпаній з січня по вересень можуть скласти $160-253 млрд, про це йдеться у доповіді організації.

Зазначається, що найбільше постраждають перевізники в Європі та Азійсько-Тихоокеанському регіоні (АТР). “Значної шкоди також зазнають авіакомпанії в Північній Америці. Кількість пасажирів найсильніше знизиться в Європі, особливо під час піку туристичного сезону, а також в АТР”, – йдеться у повідомленні.

Тим часом компанія Boeing планує скоротити чисельність працівників у своєму підрозділі цивільної авіації на 10%, щоб зменшити витрати. Це відбувається на фоні впливу пандемії COVID-19 на авіакомпанії, повідомляє AFP з посиланням на два джерела.

“Звільнення стосуватиметься підрозділу цивільної авіації, який виготовляв літак 737 MAX, що понад рік не літає після двох катастроф з людськими жертвами. Також цей підрозділ бере участь у виробництві літаків серій 787 і 777”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що скорочення робочих місць може торкнутися 7 тисяч працівників. Всього в Boeing працює понад 160 тис осіб по всьому світу, в тому числі 70 тисяч в штаті Вашингтон, де складається більшість цивільних літальних апаратів компанії.

Раніше Investory News писали, що німецька авіакомпанія Lufthansa втрачає близько €1 млн ($1,09 млн) на годину через коронавірус.

А от американська авіабудівна компанія Boeing виступила за те, щоб уряд США виділив не менше $60 млрд для підтримки у вигляді гарантій за кредитами авіаційно-космічної промисловості, бо на фоні падіння пасажиропотоку через коронавірус це буде одним із найбільш важливих способів допомогти авіакомпаніям, аеропортам, постачальникам і виробникам відновитися.

Тим часом в Україні підрахували, що авіаційна галузь зазнає збитків на 10-15 мільярдів гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram