Новини
6 Серпня 2019
799

IBAN: Україна переходить на міжнародні номери банківського рахунку

З 1 листопада застосування IBAN буде обов’язковим для всіх клієнтів банків України при здійсненні переказів грошових коштів

З 5 серпня Україна почала впровадження міжнародного номера банківського рахунка IBAN, повідомив Національний банк України на сторінці у Facebook.

Як зазначено в повідомленні, чинні рахунки буде змінено відповідно до вимог стандарту IBAN зі збереженням чинного номера аналітичного обліку.

Нові рахунки за стандартом IBAN складатимуться з 29 літерно-цифрових символів, викладених у такій послідовності: код України (UA), контрольний розряд (дві цифри), код банку (шість цифр), номер рахунка.

Застосування IBAN з 1 листопада буде обов’язковим для всіх клієнтів банків України при здійсненні переказів грошових коштів і в національній, і в іноземній валюті, зокрема під час транскордонних переказів, уточнює НБУ.

Після впровадження IBAN усі платіжні картки, емітовані банками до рахунка клієнта, залишаються чинними, вони є платіжним інструментом, який надає клієнту можливість за допомогою платіжного пристрою ініціювати переказ коштів із банківського рахунка.

Також, за тиждень Нацбанк придбав на міжбанку рекордні пів мільйона доларів та прибуток банківської системи у I півріччі перевищив 30 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram