Новини
30 Липня 2020
763

IATA: Пасажиропотік аеропортів України у 2020 році може скоротитися на 55%

МАУ втратила $60 мільйонів через зупинку авіасполучення під час карантину

За підсумком 2020 р. пасажиропотік українських аеропортів може скоротитися на 55% в порівнянні з 2019 р., повідомляє ЦТС з посиланням на коментар регіонального менеджера IATA по Україні, Грузії та Вірменії Алекса Онацького.

За даними IATA, які озвучив Онацький, в поточному році буде обслуговано на 10,8 млн менше авіапасажирів, ніж роком раніше.

Для порівняння у 2019 р. пасажиропотік аеропортів України становив 24,3 млн осіб.

Тим часом авіакомпанії починають підраховувати збитки. Так, “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) за час зупинки авіасполучення під час карантину з 17 березня отримали збитки у розмірі $60 млн. Про це повідомляє агенція Укрінформ з посиланням на прес-секретаря президента компанії Дмитра Дешина.

“Кожен місяць простою авіакомпанії обходився у $14,5 млн обов’язкових витрат, що й сформувало $60 млн збитку за період зупинки діяльності компанії”, — зазначає Дешин.

Він додав, що МАУ була позбавлена ​​можливості вести операційну діяльність і генерувати прибуток через вимушену зупинку всіх регулярних рейсів.

“Простій в роботі компанії та істотне зниження обсягів роботи після відновлення авіасполучення Україною призводить до вимушеного поступового скорочення близько 900 співробітників МАУ”, — сказав Дмитро Дешин.

Як відомо, Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект, спрямований на вдосконалення механізму стягнення державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропортів України, і за кожну тонну вантажу, що відправляється або прибуває у вітчизняні аеропорти.

Раніше Investory News писали про п’ять речей, які пандемія змінить на краще в аеропортах, та які світова авіаіндустрія вводить правила та як готується до масштабних змін, що чекають на неї з відновленням авіаперевезень після майже тримісячного простою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram