Новини
3 Червня 2019
815

IATA: Цього року прибутки авіаперевізників значно впадуть

Асоціація погіршила фінансові прогнози для галузі

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) знизила торішній прогноз прибутку авіаперевізників на 21% через зростання цін на паливо і погіршення ситуації у світовій торгівлі. Про це повідомила прес-служба організації.

За даними попереднього прогнозу, передбачуваний прибуток авіакомпаній повинен був скласти $35,5 млрд. Зараз IATA оцінює цей показник у $28 млрд.

“Глобальна торгівля піддається серйозному ризику через напругу, що росте під час здійснення підприємницької війни між США і Китаєм. Це в першу чергу негативно позначається на вантажних авіаперевезеннях, проте у міру зростання напруженості можуть постраждати й пасажирські перевезення”, – заявив генеральний директор IATA Олександр де Жуньяк.

Згідно з повідомленням, цього року зростання витрати авіакомпаній підвищаться на 7,4%. За підсумками 2019 р. обсяг витрат прогнозується в сумі $822 млрд, а загальна виручка очікується на рівні $865 млрд.

Загальна кількість пасажирів зросте до 4,6 млрд, що на 200 млн осіб більше, ніж у 2018 р.
У свою чергу, прибутковість пасажирів у 2019 р. залишиться на колишньому рівні після падіння на 2,1% у 2018 р.

За даними Центру транспортних стратегій (ЦТС), у 2018 р. показник зростання пасажиропотоку майже всіх українських аеропортів збільшився на 24,5% та склав 20,54 млн осіб. Лише аеропорт “Кривий Ріг” мав гіршу динаміку,  де пасажиропотік навпаки зменшився на 32,4%.

У першому кварталі 2019 р. авіакомпанії України перевезли 2,361 млн пасажирів, що на 12% перевищило показник за аналогічний період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram