Новини
14 Травня 2019
950

Hyundai та Kia інвестують у створення електричного гіперкара

Інвестиції у €80 млн розподілені між Hyundai, яка інвестував €64 млн, і Kia – €16 млн

Фото: Rimac Automobili

Hyundai Motor Group інвестувала €80 млн ($90 млн) в хорватську компанію Rimac, що займається виробництвом електрифікованих гіперкарів, в рамках нового технічного партнерства. Обидві компанії планують спільними зусиллями розробити два електромобіля. Про це повідомляється на офіційному сайті Rimac.

Відповідно до угоди, Hyundai та Kia будуть співпрацювати з Rimac для виробництва повної електрифікованої версії майбутнього спортивного автомобіля середнього класу від підрозділу Hyundai N Performance і високопродуктивного автомобіля на паливних елементах.

Hyundai Motor Group прагне розширити свої виробничі потужності паливних елементів, щоб виробляти 700 тис. одиниць на рік, і новий високопродуктивний автомобіль на паливних елементах може допомогти продемонструвати потенціал цієї технології.

Інвестиції у €80 млн розподілені між Hyundai, яка інвестував €64 млн, і Kia – €16 млн.

“Багатий досвід співпраці Rimac з автовиробниками в поєднанні з технологічною майстерністю зробили його ідеальним партнером для нашої компанії”, – прокоментував віце-президент Hyundai Motor Group Ейсун Чунг.

У минулому році Porsche придбала 10% акцій хорватського стартапа, і ця угода стала частиною плану з впровадження технологій Rimac з електричним приводом у майбутні моделі. Rimac також надає технології іншим фірмам, в тому числі Pininfarina для її гіперкара Battista.

Нагадаємо, наприкінці березня Hyundai та Kia оголосили про інвестування у $300 млн в індійський таксі-сервіс Ola. Роком раніше обидві компанії зробили інвестицію в розмірі $275 млн в сінгапурську компанію Grab.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram