Новини
26 Жовтня 2020
844

Hyundai Motor зазнала збитків через витрати на проблеми з двигуном

Багаторічні негаразди з якістю обійшлися компанії майже у $5 мільярдів

Південнокорейський автовиробник Hyundai Motor Co відзвітував у понеділок, 26 жовтня, про чистий збиток за липень-вересень, який істотно не дотягнув до прогнозів аналітиків через витрати, пов’язані з проблемними двигунами, повідомляє Reuters.

Hyundai, п’ятий за величиною автовиробник у світі, разом з дочірньою компанією Kia Motors Corp, повідомила про чистий збиток у 336 мільярдів вон ($297,72 мільйона) за III квартал, що набагато нижче середнього прогнозу про прибуток в 1 трильйон вон, згідно з опитуванням 12 аналітиків, проведеним Refinitiv.

Автовиробник заявив, що зарезервував 2,1 трильйона вон на покриття витрат, пов’язаних з дефектами двигуна, які збільшують ризик зупинки та загоряння. “Багаторічні проблеми з якістю обійшлися Hyundai та Kia майже у $5 мільярдів і зробили цю пару об’єктом розслідування з боку влади США з приводу їх відкликання”, – зазначає видання.

А от один із керівників наголосив, що компанія перепрошує перед акціонерами та інвесторами за неодноразові проблеми з витратами на якість протягом трьох кварталів, розпочинаючи з 2018 року.

Hyundai також відзвітувала про операційний збиток у 314 мільярдів вон. Виторг збільшився на 2,3% у річному обчисленні до 27,6 трильйона вон.

“Аналітики вважають, що операційні збитки не такі значні, як очікувалося, оскільки цього кварталу Hyundai продемонструвала стабільні продажі, підтримувані підвищеним попитом у США та на ринках, що розвиваються, наприклад таких як Індія”, – зазначає Reuters.

Раніше Investory News писали, що протягом наступних п’яти років Hyundai Motor інвестуватиме у свій розвиток 61,1 трлн вон ($51,81 млрд). Третину коштів буде спрямовано на розробку та випуск електричних і безпілотних транспортних засобів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram