Новини
27 Травня 2019
771

Huawei заборонили оснащувати смартфони картами SD і microSD

Однак компанія Huawei розробила технологію nanoSD – NM Card

Фото: Pickr

Китайський виробник Huawei не зможе більше випускати і продавати смартфони з підтримкою карт SD або microSD. Компанію виключили з асоціації SD Card Association. Її назва зникла зі списку членів консорціуму, хоча офіційно про це не оголошували, повідомляє 9to5Google з посиланням на сайт організації.

У SD Association підтвердили виданню Android Authority, що виключили Huawei після того, як влада США внесла компанію до чорного списку. Однак у Huawei заявили, що microSD продовжать працювати в уже випущених смартфонах. Чи будуть підтримувати карти пам’яті нові пристрої, в компанії не відповіли.

Однак компанія Huawei, можливо, передчуваючи такий розвиток подій, розробила технологію nanoSD (Huawei NM Card). NM Card (Nano Memory) була презентована ​​компанією минулого року одночасно з флагманськими смартфонами Mate 20 Pro і Mate 20.

Окрім розробленої NM Card, Huawei заявила про розробку власної операційної системи (ОС) для ноутбуків і смартфонів. Цього року буде створена версія для ринку Китаю. На міжнародному рівні ОС з’явиться на початку або в середині 2020-го.

Нагадаємо, всього за тиждень від співпраці з Huawei відмовилися близько десяти компаній, які є ключовими для бізнесу, зокрема, Google, Microsoft, ARM і Qualcomm.

Також японські телекомпанії SoftBank і KDDI оголосили, що відкладають раніше запланований початок продажів нових моделей смартфонів виробництва компанії Huawei. Вони прийшли до висновку, що не можуть гарантувати безпечне і надійне використання цих гаджетів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram