Новини
26 Березня 2020
906

Huawei повернула на роботу 90% співробітників через можливі збитки

R&D-центр компанії в Ухані поки залишається закритим

Понад 90% зі 150 тис. співробітників китайської Huawei Technologies Co. повернулися до роботи після припинення виробництва через коронавірус, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням за інтерв’ю засновника і гендиректора компанії Жень Чженфей.

Частина операцій компанія відновила вже 3 лютого, коли уряд Китаю дозволив запустити виробництво найбільш важливих галузей промисловості, всупереч загального припису щодо припинення роботи.

Компанія знизила фінансові цілі на поточний рік через коронавірус, однак не стане робити будь-яких прогнозів до наступного місяця, зазначив Жень Чженфей.

За його словами, продажі смартфонів Huawei за межами Китаю знижуються, проте це падіння компенсується високим попитом на них в КНР. В цьому році компанія продає в середньому 22 млн смартфонів на місяць, трохи більше, ніж роком раніше.

Глава Huawei висловив упевненість, що зможе досягти фінансових цілей на 2020 р., попри введення США обмеження для її бізнесу, а також спад глобальної економічної активності через коронавірус.

У поточному році компанія планує збільшити бюджет на дослідження і розробки (R&D) на $5,8 млрд — до понад $20 млрд. Ці ресурси, ймовірно, допоможуть Huawei скоротити залежність від американських технологій, доступ до яких був заблокований компанії владою США.

R&D-центр Huawei в Ухані — епіцентрі коронавірусної інфекції — поки залишається закритим, проте влада цього регіону вже почала знімати обмеження для людей і бізнесу, введеного через епідемію.

Жень Чженфей очікує, що попит на продукти сфери інформаційних технологій буде зростати, оскільки все більше людей по всьому світу переходять на віддалену роботу.

“Коли пандемія пройде, я думаю, люди ще більше оцінять переваги продуктів Huawei. Ми бачимо можливість зростання попиту на нашу продукцію і побоюємося, що нам не вистачить потужностей, щоб забезпечити відповідну пропозицію”, — сказав він.

Як писали раніше Investory News, турецький оператор Turkcell уклав партнерську угоду з Huawei для використання її інфраструктури мобільних додатків і сервісів під назвою Huawei Mobile Services (HMS), яку китайський гігант розробив через заборону США використовувати технології американських компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram