Новини
11 Вересня 2019
624

Huawei: Через п’ять років світова цифрова індустрія досягне $23 трильйона

Україна посідає 49-ту позицію серед 79 держав за рівнем розвитку інформаційно-комунікаційних технологій

Обсяг цифрової економіки у світі у 2025 р. сягне $23 трлн у порівнянні з $12,9 трлн у 2017 р. Основою такого зростання стане трансформація галузей економіки на базі інтелектуальних підключень. Про це повідомляє прес-служба Huawei Corporate в Україні.

Як вважають в компанії, інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) можуть стати рушійною силою економічного розвитку. Оскільки, за прогнозом МВФ, зростання світового ВВП сповільниться з 3,8% у 2017 р. до 3,5% у 2020 р., тож, держави намагаються подолати цю тенденцію через заохочення розвитку ІКТ. Такі плани мають 156 країн. Однак, Україна до їх числа не входить.

Згідно з Глобальним індексом мережевої взаємодії Huawei, за підсумками 2018 р. Україна посідає 49-ту позицію серед 79 держав за рівнем розвитку ІКТ та відноситься до групи країн, що розвиваються. На думку експертів Huawei, саме цей кластер має високий потенціал для економічного зростання через розвиток телекомунікаційної інфраструктури.

“Першоосновою для цифрової економіки є інфраструктура ІКТ. Таким чином, пріоритетом має стати забезпечення національного покриття мобільним та фіксованим високошвидкісним зв’язком. А наступним кроком необхідно розвивати дата-центри та хмарні сервіси”, — зазначають у Huawei Ukraine.

Нагадаємо, у 2019 р. більше половини українців (55%) стали власниками смартфонів. Наявність або відсутність в українців смартфонів в більшій мірі обумовлено віком і практикою користування соцмережами.

А от 87% українців розглядають мобільний телефон як альтернативу фізичним платіжним карткам для оплати. В середньому українці здійснюють 8 онлайн-покупок на місяць.

Як відомо, влада США продовжила тимчасову ліцензію Huawei на 90 днів. Відтепер китайські компанії мають змогу до листопада 2019 року отримувати комплектуючі від американських компаній.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram