Новини
29 Листопада 2019
948

Україна увійшла в ТОП-10 європейських країн за кількістю платежів за допомогою носимих пристроїв

Частка безконтактних оплат на платіжних терміналах в Україні становить майже 30%

Україна знаходиться у першій десятці європейських країн за кількістю NFC-платежів носимими пристроями. Про це повідомляє прес-служба компанії Mastercard.

На першому місці знаходяться Нідерланди — 33%. Тобто, третина таких транзакцій в Європі у 2019 р. здійснені в цій країні. Друге місце займає Великобританія (18%), а третє — Швейцарія (8%).

Якщо говорити про світовий рейтинг, то такими пристроями найбільше розраховувались в Австралії, а на другому місці — Нідерланди. США посіли восьме місце.

Повідомляється, що кількість безконтактних платежів носимими пристроями в Європі продовжує впевнено зростати. Загальна кількість транзакцій у Європі у 2019 р. майже у 20 разів більша, ніж у Північній Америці.

Збільшенню кількості розрахунків за допомогою носимих пристроїв сприяє їх популярність серед користувачів і розвиток інфраструктури приймання платежів.

Так, в Європі кожен п’ятий дорослий носить смарт-годинник або фітнес-браслет. За прогнозами, до 2020 р. світовий ринок носимих пристроїв сягатиме €30 млрд ($33 млрд).

Крім того, 61% всіх транзакцій в торгових точках Європи безконтактні, що на 23% більше, ніж на початок 2018 р. В Україні ж частка безконтактних оплат картками й гаджетами серед всіх розрахунків на платіжних терміналах становить майже 30%.

За той же період помітно збільшилася, з 42% до 70%, інфраструктура з приймання безконтактних платежів в європейському рітейлі. А в Україні вже 86% POS-терміналів безконтактні.

Нагадаємо, з квітня 2020 р. планується перехід системи електронних платежів Національного банку (СЕП) на розширений регламент роботи. Розширений регламент роботи СЕП передбачатиме доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram