Новини
6 Липня 2021
886

Horizon Capital інвестував у мережу магазинів “Аврора”

Фінансові умови угоди наразі не розголошуються

Фонд Emerging Europe Growth Fund III з капіталом $200 млн, який знаходиться під управлінням компанії Horizon Capital (EEGF III), придбав міноритарний пакет акцій торговельної мережі “Аврора”, ставши єдиним інституційним інвестором поряд із засновниками компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються. Про це йдеться у повідомленні на сайті фонду.

“Засновники та управлінська команда “Аврори” продовжать втілювати в життя свою формулу успішного підприємництва, зберігаючи за собою контрольний пакет акцій та операційний контроль над бізнесом”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що масштабна інвестиційна підтримка фонду спрямовуватиметься на розгортання національної мережі протягом наступних 5 років, розширення логістичної інфраструктури, а також вихід мережі “Аврора” на інші регіональні ринки.

Крім того, частина коштів використовуватиметься для подальшого розвитку на базі магазинів “Аврора” роздрібної платформи для невеликих місцевих виробників в Україні, що “надалі дозволить інтенсифікувати імпортозаміщення та посилити позиції вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку”.

За словами партнера в Horizon Capital Василя Тофана, серед планів — вихід мережі “Аврора” на IPO.

Головний офіс торговельної мережі “Аврора” знаходиться у Полтаві. Мережа є лідером на українському ринку магазинів формату “dollar store”, та нараховує понад 650 торгових точок. “Аврора” була заснована 2011 року Левом Жиденком, Тарасом Панасенком та Лесею Клименко.

Horizon Capital — провідна інвестиційна компанія в Центральній та Східній Європі, яка управляє фондами прямих інвестицій (більше ніж 40 інституційних інвесторів з сукупним капіталом понад $350 млрд) з активами понад $1,1 млрд та більш ніж 27-річним інвестиційним досвідом у регіоні.

Раніше Investory News писали, що у травні минулого року інвестиційний фонд Horizon Capital придбав міноритарну частку в компанії Makeup Group — найбільшому інтернет-ритейлері в б’юті-сфері в Україні.

Нагадаємо, на початку липня мережа магазинів “Файно маркет” оголосила, що поглинає черкаського ритейлера “Абсолют”. До кінця року планується відкриття близько 30 нових торгових об’єктів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram