Новини
1 Жовтня 2021
680

Honda витратить $45 мільярдів протягом шести років на розробку ракет, роботів і літаючих машин

До 2025 року компанія визначиться, чи збирається вона запускати повітряне таксі

Honda збільшує витрати на дослідження, але не розкриває, скільки саме піде на виробництво ракет, роботів і літаючих машин, пише The Verge.

За даними видання, компанія розглядає ці напрямки як частину бізнесу з виробництва автомобілів.

Компанія розглядає виробництво eVTOL (електричні літальні апарати з вертикальним зльотом і посадкою), які можна використовувати як таксі.

На відміну від інших стартапів, які створюють автомобілі на літій-іонних батареях, Honda додасть до електродвигуна газові турбіни. Компанія збирається до 2025 року схвалити рішення про запуск повітряного таксі у 2030 році.

Також Honda розробляє робота з “багатопальцевими руками”, який може підбирати й захоплювати предмети. Зараз автовиробник вивчає дистанційне керування роботом за допомогою VR.

Компанія планує використовувати робочі рухові установки й технології управління та наведення для роботи над “багаторазовою ракетою”. Honda приступила до розробки ракетної техніки у 2019 році.

Наскільки успішним буде будь-який з цих дослідних проєктів, ще невідомо, пише The Verge.

Нагадаємо, автомобільна компанія Hyundai разом з англійською Urban-Air Port запланували створити мережу “літаючих таксі”. Запуск запланований на 2022 рік.

Раніше Investory News писали, що Porsche та Boeing спільно розроблятимуть аеротаксі. Згідно з дослідженням, “літаючі таксі” будуть дуже популярні до кінця 2025 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram