Новини
23 Квітня 2021
747

Honda до 2040 року випускатиме тільки електромобілі

Для досягнення мети компанія інвестуватиме у проєкт $46 мільярдів

Японська корпорація Honda має намір до 2040 року випускати тільки електромобілі. Для досягнення мети, компанія вкладе у розробку протягом найближчих шести років 5 трлн єн ($46 млрд), повідомляє Bloomberg.

“Це буде нелегка боротьба. Йдеться про те, як швидко ми зможемо побудувати структуру, яка дозволить нам отримувати прибуток”, — зазначив новий президент компанії Тошіхіро Мібе. І додав, що продажі електромобілів Honda наразі становлять менше ніж 1% від загального обсягу продажів в Японії.

Мібе став президентом Honda у квітні 2021 року. Раніше він заявляв, що хоче очолити “нову Хонду”, і закликав до “серйозних перетворень з великою швидкістю”. Він пообіцяв “за необхідності” розглянути можливість “використання зовнішнього досвіду” й “вивчити потенційні альянси”.

Honda ставить перед собою мету збільшити частку продажів електромобілів до 40% у Північній Америці та Китаї до 2030 року, і до 80% — до 2035 року. В Японії корпорація має намір довести продажі електромобілів до 20% до 2030 року і до 80% до 2035 року.

“Загалом в Японії цілі трохи відрізняються, оскільки у цій країні є стійкий споживчий попит на гібриди”, — пояснив Мібе. З урахуванням переходу на електромобілі компанія має намір збільшити прибуток на 7%.

Інші автоконцерни також прагнуть потрапити на ринок електрокарів, що активно зростає. На початку березня про плани відмовитися від випуску автомобілів на бензині заявила Volvo.

До 2030 року компанія планує повністю вивести зі свого модельного ряду всі автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння, враховуючи гібриди.

Раніше Investory News писали, що найближчим часом Jaguar випускатиме тільки електрокари. Британський автовиробник планує стати конкурентом Tesla.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram