Новини
30 Серпня 2022
523

Holtec збирається виготовляти компоненти для малого модульного реактора в Україні

Реактор SMR 160 не потребує жодних помп чи двигунів для функцій безпеки та керування

Американська компанія Holtec International розглядає можливість будівництва в Україні заводу, який виготовлятиме компоненти для малого модульного реактора SMR-160, розповів генеральний директор компанії Кріс Сінгх в інтерв’ю Укрінформу.

“Протягом останніх кількох років нашою метою було створення виробничого центру в Україні, щоб задовольнити потреби вашої країни, а також регіональні потреби, наприклад атомних станцій в Польщі, Румунії, тобто регіону Східної Європи. Тому ми дійсно хочемо побудувати виробничі потужності в Україні — найсучасніший завод, який виготовлятиме компоненти SMR-160. Сподіваємося, що Захід надасть економічну допомогу Україні, щоб це сталося”, — зазначив він.

Сінгх уточнив, що малі модульні реактори SMR 160 — сучасна технологія, яка є вкрай безпечною. Адже установка не потребує жодних помп чи двигунів для функцій безпеки та керування, що і є однією з найголовніших проблем на атомних станціях.

“Його можна розгорнути біля Дніпра, де сьогодні багато українських АЕС, або посеред поля, де росте кукурудза чи соняшник. Адже для охолодження, яке вимагає електростанція, у випадку SMR-160 можна використовувати повітря. SMR-160 настільки безпечний, що, якби терористи захопили щит управління, вони б не змогли підірвати станцію, а лише зупинити”, — додав очільник Holtec.

Нагадаємо, що у Тернополі поставили першу сонячну енергетичну систему. SmartFlower виробляє на 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram