Новини
28 Жовтня 2020
865

Harley-Davidson показала свій перший електровелосипед

Підрозділ, що займався його розробкою виділено в окрему компанію Serial 1 Cycle

Harley-Davidson представила свій перший електровелосипед Serial 1 й анонсувала старт продажів навесні 2021 року. Підрозділ, який займався проєктуванням і розробкою, виробник виділив в окрему компанію Serial 1 Cycle, повідомляє The Verge.

“Назва електровелосипеда Serial 1 – це проєктування на назву першого мотоцикла Harley-Davidson Serial Number One, який випустили у 1903 році”, – зазначає видання. І додає, що білий колір шин, чорна рама, шкіряне сідло й розташування керма також нагадують дизайн першої моделі.

Електромотор Serial 1 розташований в районі кареточного вузла, а батарея та фари заховані у раму. “Крім того, Harley-Davidson використовувала традиційний для мотоциклів компанії ремінний привід на заднє колесо”, – пише The Verge.

Характеристики нового велосипеда в компанії поки не розкривають.

Продажі електровелосипедів у США зростають, попри пандемію коронавірусу. При цьому основна частина електровелосипедів на ринку – це імпортовані моделі. Так, у 2019 році в США ввезли близько 270 тис. електровелосипедів, а за підсумками цього року обсяг постачань може скласти 500-600 тис. моделей.

Власні електровелосипеди розробляють й інші виробники мотоциклів (Triumph і Ducati), а також ряд автовиробників, враховуючи BMW, Audi, Mercedes-Benz і Jeep.

За даними Harley-Davidson, світовий ринок електровелосипедів, який минулого року оцінювався у $15 млрд, зросте більш ніж на 6% на рік з 2020 по 2025 рр.

Старт продажів Serial 1 заплановано на березень 2021 року, ціна електровелосипеда буде оголошена виробником пізніше.

Нагадаємо, Harley-Davidson завершив другий квартал зі збитком та оголосив про перегляд бізнесу. Виторг компанії зменшився на 47%, до $865 мільйонів.

Раніше Investory News писали, що Harley-Davidson позбудеться 13% співробітників по всьому світу. У компанії проводять глобальну реорганізацію бізнесу на фоні коронавірусної кризи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram